JOULUKALENTERIT NYT ENNAKKOMYYNNISSÄ!

Tämän talven kenties herkullisin ja yksi terveellisimmistä joulukalentereista on nyt ennakkomyynnissä! Tänä vuonna valikoimassamme on kolme erilaista joulukalenteria:

  • Joulukalenteri, joka sisältää mm. lihaa, juustoja, marjoja ja hedelmiä.
  • Vegaaninen joulukalenteri, joka sisältää mm. marjoja, hedelmiä ja vuustoa.
  • Koirakalenteri, joka sisältää mm. lihaa! Meidän vakiotuotteistamme koostettu eli kelpaa myös hihnanjatkeille!

Joulukalenterin ”luukkupussit” on valittu sillä silmällä, että ne ovat helpoimpia tuotteitamme myös kuivina – ei siis tarvitse keitellä vettä näitä varten! Pussit sisältävät suosituimpia tuotteitamme sekä ennennäkemättömiä uutuuksia, jotka tuomme nyt joulun alla valikoimiimme.

Pienentääksemme hävikkiä valmistamme kalentereita tänä vuonna vain tilauksesta. Samasta syystä kalenterit ovat vain pusseissa, jotta myös syntyvän pahviroskan määrä on voitu minimoida. Voit ostaa kalenterisi heti, toimitukset aloitamme marraskuun ensimmäisellä viikolla ja jatkamme niiden myyntiä jouluun asti sillä nimestään huolimatta nämä ovat myös aivan mainioita joululahjoja! Ensimmäisinä tilatut kalenterit ehtivät hienosti myös isänpäiväksi, joten tämä on myös oiva lahjaidea isän muistamiseen!

Kypsennämme itse kaikki lihaa sisältävät tuotteemme, muiden tuotteiden osalta hoidamme itse tarvittavat esivalmistelut. Kuivaamme kaikki tuotteemme pakastekuivaustekniilla.

Kaikki tuotteet pakkaamme itse Mäntsälässä, jossa myös valmistamme suurimman osan tuotteista itse ja omin käsin. Osan hedelmä- ja marjatuotteistamme hankimme Saksasta alihankkijalta, jonka suuremmat tuotantomäärät mahdollistavat matalammat hinnat. Näin kompensoimme kasvaneita energialaskuja. Kaikki Saksasta tilaamamme tuotteet ovat kuitenkin sellaisia kasviksia, jotka eivät Suomessa kasva. Eli esimerkiksi mansikat ja mustikat ovat jatkossakin kotimaista alkuperää!

Uunissa tai kuivurissa kuivataan tyypillisesti 40-60 asteen lämpötiloissa, mikä vaikuttaa tuotteiden rakenteeseen ja lämpö myös tuhoaa osan vitamiineista ja hivenaineista. Pakastekuivauksen aikana elintarvikkeita ei kuumenneta, mikä takaa mm. värien, mineraalien ja rakenteen säilymisen sellaisenaan.

Käyttämämme laitteet jäädyttävät tuotteet ensiksi n. -40 asteeseen, jonka jälkeen kuivauskammioon muodostuu tyhjiö, mikä haihduttaa elintarvikkeista nesteet tehokkaasti. Koko prosessi kestää elintarvikkeesta riippuen 20-40 tuntia, esim. lihat kuivuvat nopeammin kuin paljon nestettä sisältävät tomaatit. Otetaan konkreettiseksi esimerkiksi viinirypäleet: kun ne kuivataan auringossa tai kuivurissa, syntyy rusinoita. Kun pakastekuivaamme viinirypäleet niin ne säilyttävät makunsa, rakenteensa ja ravintoarvonsa tehokkaasti ja näyttävät yhä viinirypäleiltä.

Joulukalenterin tuotteet on valittu sillä ajatuksella, että ne on mahdollisimman helppoja syödä kuivinakin. Vain jauheisiin suosittelemme lisäämään kylmää vettä hieman, jotta esim. jogurttijauhe ennallistuu nopeasti aamupalajogurtiksi!

Pakastekuivaustekniikka mahdollistaa paljon monipuolisemmat kuivausmahdollisuudet kuin esim. lämpöä hyödyntävät kuivurit. Sen takia onkin helpompi kertoa, mitä emme voi kuivata: paljon rasvaa, sokeria ja/tai öljyä sisältävät elintarvikkeet eli esim. voi, suklaa, hunaja, hillot tai majoneesit eivät kuivu sellaisinaan, mutta niitäkin on mahdollista kuivata osana aterioita.

Kasvikset, lihat, juustot ja muut maitotuotteet ja ateriat taas kuivuvat hyvin.

Kalenterit ovat herkullinen tapa sukeltaa pakastekuivattuun tuotevalikoimaamme. Nämä sopivat niin retkeilijöille, koirille kuin heidän palvelusväelleenkin sekä herkuttelijoille. Näitä meinaan kelpaa nauttia sohvan pohjallakin!

Toimme kalentereihin mahdollisimman laajat valikoimat, jotta tiedät sitten omat suosikkisi lopputalven ja ensi kesän retkiä suunnitellessasi! Tarkemmat tuotesisällöt sekä raaka-ainetiedot ja valmistusmaa on ilmoitettu kalenterikohtaisesti.