Oletko kyllästynyt liian mausteisiin tai suolaisiin retkiruokiin? Jääkö niistä välillä nälkä vaivaamaan? Meillä on sinulle ratkaisuna iso joukko pakastekuivattuja elintarvikkeita.

Toimme ensimmäisenä eurooppalaisena valmistajana pakastekuivatut elintarvikkeet näin laajasti markkinoille. Toki markkinoilla on ollut kuivattuja hedelmiä ja jonkin verran vihanneksiakin, mutta meidän proteiinipainoitteinen valikoimamme on ainutlaatuinen. Tuotteemme syntyivät kyllästymisestä jo olemassa oleviin valmisaterioihin ja halusimme korjata asian. Aikamme pähkäiltyämme päädyimme aloittamaan yksinkertaisesti elintarvikkeista. Meidän merkittävimmät etumme ovat:

  • Iso osa tuotteistamme on maustamattomia ja lisäaineettomia, jotta voit valmistaa ruokaa oman makusi mukaan.
  • Moni raaka-aineistamme on 100% suomalaista alkuperää.
  • Voit käyttää elintarvikkeitamme joko osana valmiita aterioita tai täydentääksesi itse kuivaamiasi aterioita. Näin saat helposti ja nopeasti lisää makua tai energiaa ruokiisi.
  • Pakastekuivatut tuotteemme ennallistuvat nopeasti ja niitä voi syödä myös kuivina.

Pyrimme vuoden 2022 aikana saamaan kuivaamiemme raaka-aineiden ja aterioiden kotimaisuusasteen niin korkeaksi kuin mahdollista. Minimitavoitteemme on, että kuivaamistamme tuotteista tulee olemaan 75% kotimaista alkuperää. Tällä hetkellä se on noin 50%.

Kypsennämme itse kaikki lihaa sisältävät tuotteemme, muiden tuotteiden osalta hoidamme itse tarvittavat esivalmistelut. Kuivaamme kaikki tuotteemme pakastekuivaustekniilla.

Uunissa tai kuivurissa kuivataan tyypillisesti 40-60 asteen lämpötiloissa, mikä vaikuttaa tuotteiden rakenteeseen ja lämpö myös tuhoaa osan vitamiineista ja hivenaineista. Pakastekuivauksen aikana elintarvikkeita ei kuumenneta, mikä takaa mm. värien, mineraalien ja rakenteen säilymisen sellaisenaan.

Käyttämämme laitteet jäädyttävät tuotteet ensiksi n. -40 asteeseen, jonka jälkeen kuivauskammioon muodostuu tyhjiö, mikä haihduttaa elintarvikkeista nesteet tehokkaasti. Koko prosessi kestää elintarvikkeesta riippuen 20-40 tuntia, esim. lihat kuivuvat nopeammin kuin paljon nestettä sisältävät tomaatit. Otetaan konkreettiseksi esimerkiksi viinirypäleet: kun ne kuivataan auringossa tai kuivurissa, syntyy rusinoita. Kun pakastekuivaamme viinirypäleet niin ne säilyttävät makunsa, rakenteensa ja ravintoarvonsa tehokkaasti ja näyttävät yhä viinirypäleiltä.

Tällä hetkellä meillä on valikoimissamme vain raaka-aineita. Niitä voi syödä sellaisenaankin ja esim. porkkanatikkumme ovat herkullinen vaihtoehto sipseille. Voit myös lisätä tuotteita omiin aterioihisi tuomaan lisää makua tai extraproteiinia. Tuotevalikoiman kasvaessa voit myös paremmin yhdistellä tuotteitamme keskenään ja rakentaa niistä täyttävän retkiaterian.

Tuotteidemme ennallistuminen kestää tuotteesta riippuen 5-10 minuuttia kun lisäät ne kiehuvan kuumaan veteen ja annat hautua siinä. Vettä tarvitset sen verran, että tuotteet peittyvät veteen (tyypillisesti n. 3-5 desiä), mutta mikäli haluat enemmän purutuntumaa voit käyttää myös vähemmän vettä. Tuotteemme ennallistuvat myös kylmässä vedessä, mutta silloin se kestää vähän kauemmin (15-25 minuuttia).

Tuotteiden ravintoarvot on laskettu niiden tuorepainon mukaan, sillä vaikka niitä voi herkutella kuivinakin ovat ne parhaimmillaan ennallistettuina osana aterioita.

Pakastekuivaustekniikka mahdollistaa paljon monipuolisemmat kuivausmahdollisuudet kuin esim. lämpöä hyödyntävät kuivurit. Sen takia onkin helpompi kertoa, mitä emme voi kuivata: paljon rasvaa, sokeria ja/tai öljyä sisältävät elintarvikkeet eli esim. voi, suklaa, hunaja, hillot tai majoneesit eivät kuivu sellaisinaan, mutta niitäkin on mahdollista kuivata osana aterioita.

Kasvikset, lihat, juustot ja muut maitotuotteet ja ateriat taas kuivuvat hyvin.

Ehdottomasti tottakai! Olemme pieni ja ketterä yritys, joten pystymme tehokkaasti vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin. Spesiaalitilausten osalta voit olla meihin yhteydessä lähettämällä viestiä [email protected] tai somekanaviemme kautta. Minimitilausmäärä (huom. tämä koskee tuotteiden painoa tuoreena, ei kuivattuna) on kuusi kiloa ja lopulliseen hintaan vaikuttaa mm. se, toimitatko kuivattavat elintarvikkeet meille itse vai ostammeko ja esivalmistelemmeko me ne puolestasi.

Osta 6, maksa vain 5! Halvin tuote ilmaiseksi.

Yli 75 euron tilauksiin ilmainen postitus!

Tilaukset voi noutaa myös etukäteen sovittaessa Mäntsälän toimipisteeltämme tai Tikkurilasta, Vantaalta ilmaiseksi. 

Pakkanen pääsi puraisemaan tuotteita, joten kaikki pakastekuivatut elintarvikkeet nyt 29.11.2022 asti -1€!

Mahdollistimme tarjoushintojen ajaksi myös mahdollisuuden ostaa kaikkia tuotteitamme jälkitoimituksessa. Mikäli varastosaldo on jo loppunut niin toimitamme tuotteet 1-2 viikon sisällä tilauksesta kunhan olemme ensin ehtineet kuivata ne.

Pakastekuivatut lahjakortit

Lihatuotteet

Vihannekset

Kalat ja äyriäiset

Juustot

Jauheet

Hedelmät ja marjat

Pakkanen pääsi puraisemaan tuotteita, joten kaikki pakastekuivatut elintarvikkeet nyt 29.11.2022 asti -1€!

Kaikki pakastekuivatut elintarvikkeet