Koe kanssamme Etelä-Suomen tähtitaivaat. Noudamme sinut joko Tikkurilan (Vantaa) tai Pasilan (Helsinki) asemalta, josta lähdemme Länsi-Uudenmaan rannikolle. Vierailukohteet ovat Etelä-Suomen valosaasteettomimipia paikkoja ja ne tarjoavat kirkkaalla säällä loistavat puitteet kuvata etelän yötaivasta. Tapahtuman aikana käymme yhdessä tai kahdessa kohteessa, jotka ovat etukäteen valittuja yön pilviennusteiden perusteella. Huomioithan kuitenkin, ettemme pysty takaamaan pilvetöntä yötaivasta vaikka kaikkemme teemmekin!

Kamerat on hyvä suunnata merelle, länttä ja etelää kohti, mutta toisinaan pohjoinen taivas tarjoilee meille myös revontulet.* Kun olemme aikamme tuijotelleet kohti taivasta, saattavat tarkkasilmäisimmät nähdä linnunradankin paljaalla silmällä. Revontulia tai linnunrataa ei kaupungissa pääse usein näkemään ja ne ovat aina vaikuttavia kokemuksia! Kohteissa saat vinkkejä ja neuvoja parhaisiin kuvakulmiin sekä sopiviin kamera-asetuksiin. Retken aikana tarjolla on kahvia ja kuumaa mehua sekä mahdollisuus valmistaa omia eväitä avotulella.

Alkupiste:
Tikkurilan juna-asema, Vantaa / Pasilan juna-asema, Helsinki

Kesto:
N. 6 tuntia – sisältää matkat pääkaupunkiseudulta Länsi-Uusimaalle (n. 1½h/suunta)

Osallistujamäärä ja vaativuus:
Min. 2 asiakasta (tai 159e)
Max. 12 asiakasta.
Suurempien ryhmien kanssa varaukset sähköpostitse/puhelimitse.
Tapahtuma ei ole esteetön, mutta retki tapahtuu pääosin helppokulkuisessa maastossa. Sateen jälkeen ja talvisin voi olla liukasta!

Ajankohta:
Iltaisin ja öisin elokuusta toukokuulle n. 17-05 välillä. Alkamisajankohtaan vaikuttaa vuodenaika, sillä tapahtuma on toteutettavissa vain auringonlaskun jälkeen. Ilmoitamme tarkan alkamisajan noutoa sovittaessa.

Hintaan sisältyy: 
Meno- ja paluukuljetus pääkaupunkiseudulta, kuumaa juotavaa (kahvi/mehu), jalusta järjestelmäkameralle, otsalamppu ja pilkkihaalarit. Meren äärellä on usein tuulista ja tähtitaivasta kuvatessa tulee helposti kylmä!

Mukaan tarvitset: 
Kävelyyn sopivat jalkineet ja säänmukaisen varustuksen (hanskat, pipo ja lämmin vaatetus). Kamera kannattaa ottaa mukaan! Voit tuoda omasi tai vuokrata meiltä!

* Keskimäärin kerran kuukaudessa Etelä-Suomessa on mahdollisuus havaita revontulet.

0 Reviews

Write a Review