Vastuullisuuspolitiikkamme ja usein kysytyt kysymykset

Toimimme alati muuttuvassa luonnossa kohteissa, joista monet ovat suosittuja ja joiden kävijämäärät ovat suuria. Ilmastonmuutoksen myötä nämä, siinä missä lähes kaikki muutkin, alueet ovat entistä alttiimpina kulumiselle ja elinolosuhteiden muutoksille: talvet ovat monesti lyhyempiä, vesistöissä on enemmän sinilevää, lajikato kiihtyy. Vain joitain mainitaksemme. Tämän vuoksi kestävään kehitykseen panostaminen on toiminnallemme erityisen tärkeää ja välttämätöntä, jotta myös tuleville sukupolville jää mahdollisuus liikkua luonnossa – tai tarjota luontomatkailupalveluita. Toimintaamme ohjaa Metsähallituksen kestävän kehityksen periaatteet.

Osakeyhtiön toiminnan tarkoitus on tuottaa taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa. Pyrimme siihen alusta alkaen, sillä näemme sen osaltamme parhaaksi tavaksi vaikuttaa myös henkilökohtaisella tasolla. Näin siksi, että siten pystymme mahdollistamaan pitkäjänteisen ja jatkuvan panostuksen vastuullisuuden muihin osa-alueisiin sekä kestävään kehitykseen ja vihreämpään huomiseen.

Alusta alkaen meille on  myös tärkeää tarjota oppaillemme ja työntekijöillemme reilut palkkiot tehdystä työstä. Tarjoamme myös kattavat henkilöstöedut sillä uskomme, että se heijastuu suoraan oppaidemme toimintaan ja työssä jaksamiseen positiivisesti.

Toimintamme painottuu luontokohteisiin, joihin siirtyminen tapahtuu autoilla, jotka tuottavat hiilidioksidipäästöjä. Pienentääksemme toimintamme hiilijalanjälkeä mm. tarjoamme asiakkaillemme kuljetuksen jokaiseen tapahtumaan. Toimimme näin, sillä meistä on järkevämpää liikkua yhteiskuljetuksella kohteisiin kuin ajaa niihin usealla autolla erikseen.

Jo nyt käytössä olevia toimenpiteitä ovat muunmuassa:

 • Yhteiskuljetukset tapahtumien hiilijalanjäljen pienentämiseksi
 • Varusteiden lainaus mm. vaelluksille, joka vähentää asiakkaiden tarvetta hankkia varusteita omaksi
 • Käytettyjen varusteiden osto, kunnostus ja myynti, jotta varusteiden käyttöikä pidentyy
 • Aterioiden valmistaminen lähellä tuotetuista raaka-aineista

Intohimonamme on tarjota mm. laadukkaita eräretkiä ja luontopalveluita, joissa korkean laadun lisäksi toiminnan keskiössä on asiakasturvallisuus. Tämän varmistamme työllistämällä vain osaavia oppaita, joilla on joko alalle soveltuva koulutus tai työn kautta hankittu monipuolinen työkokemus. Pyrimme tekemään itsestämme houkuttelevan työnantajan oppaille tarjoamalla monipuoliset työsuhde-edut ja reilun palkan tehdystä työstä.

Olemme työstäneet retkipalvelumme sellaisiksi, että kynnys osallistua on kaikille matala. Tarjoamalla kuljetukset retki- ja vaelluskohteisiin kiinteänä osana tuotteitamme takaa sen, että myös autottomatkin pystyvät helposti osallistumaan. Asiakkaidemme ei myöskään tarvitse investoida suuria summia varusteisiin (tai niiden säilyttämiseen!) sillä tarjoamme tarvittavat varusteet niin päiväretkille kuin usean yön vaelluksille. Etenkin vaellusvarusteissa olemme painottaneet varusteiden keveyttä – kuitenkaan turvallisuudesta tinkimättä – sillä kevyempi rinkka sisältöineen on jokaiselle raskasta rinkkaa helpompi kantaa, mikä mahdollistaa aavistuksen huonompikuntoisten, lasten tai ikäihmisten osallistumisen.

Tapahtumamme on myös aikataulutettu siten, ettei missään kohtaa tule kiire. Tämä on ennen kaikkea mukavuuskysymys, sillä kiireestähän ei kukaan nauti, mutta myös turvallisuuskysymys kun kiireestä ja huolimattomuudesta syntyvät turvallisuusriskit pystytään välttämään.

Uutena yrityksenä emme ole vielä pystyneet ottamaan käyttöön kaikkia haluamiamme toimenpiteitä mm. resurssien puutteen vuoksi. Lähitulevaisuudessa tulemme toteuttamaan muunmuassa:

 • Ajoneuvojen vaihto sähkö- tai kaasukäyttöisiin versioihin kun aiemmat on ensin ajettu loppuun
 • Uusiutuvien energianlähteiden nykyistä korkeampi hyödyntämisaste
 • Hiilijalanjäljen mittaus ja sen pienentäminen
 • Hiilinielujen hankkiminen

Päiväretkillämme ei ole ikärajaa, ellei toisin ole mainittu, ja pienetkin lapset ovat tervetulleita mukaan huoltajan seurassa. Usean yön vaelluksillamme suuntaa antava ikäraja on 12 vuotta, mutta sekään ei ole kiveen hakattu. Mikäli vanhemmat uskovat, että nuorempikin lapsi jaksaa vaeltaa ryhmän mukana niin meidän puolestamme tervetuloa!

Kaikkiin retkiimme sisältyy kuljetukset kohteeseen ja takaisin sekä opastettu retki. Nouto- ja paluupiste on Tikkurilan juna-asemalla, Vantaalla. Noutopisteen tarkemmat tiedot tulevat varauksen yhteydessä.

Vaelluksiimme sisältyy kuljetukset kohteeseen ja takaisin, opastettu vaellus sekä vaellusvarusteet. Osaan vaelluksista sisältyy myös mm. junamatkoja ja hostelli/hotelli-öitä.

Tarjoamme kuljetukset ja vaelluksilla vaellusvarusteet kiinteänä osana retkipalveluidemme hintaa, sillä olemme nähneet sen madaltavan osallistumiskynnystä. Yhteinen kuljetus kohteisiin on helppo vaihtoehto etenkin  autottomalle asiakkaalle, mutta myös ympäristöystävällinen valinta kun kymmenen ihmisen retkelle ei tarvitse ajaa kymmenellä autolla.

Tarkimmat tiedot ovat esillä tuotekohtaisesti.

Retkituotteemme on pyritty hinnoittelemaan siten, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua sekä siten, että pystymme maksamaan oppaillemme reilun korvauksen heidän työstään.

Hinnoittelussa kannustamme asiakkaitamme osallistumaan perheen tai kavereiden kanssa tarjoamalla alennuksen kun samalla tilauksella on useampi henkilö.

Tällä hetkellä hyväksymme seuraavat maksutavat:

 • Käteis- ja korttimaksu (ennen retken alkua)
 • Verkossa kortti- ja verkkopankkimaksut sekä Mobilepay
 • Lasku (yrityksille)
 • Lahjakortti

Joitain tuotteitamme (esim. räätälöidyt retket, valokuvauspalvelut tai palvelut yrityksille) emme pysty myymään suoraan sillä lopullinen hinta määräytyy vasta yhteisen suunnittelupalaverin jälkeen.

Kaikki vaelluksemme sopivat hyvin niin ensimmäiselle vaellukselleen osallistuville kuin kokeneille konkareillekin. Olemme tietoisesti pyrkineet tekemään vaelluksistamme helposti lähestyttäviä, jotta osallistua voi niin yksin kuin valmiin ryhmänkin kanssa riippumatta siitä kuinka kokenut vaeltaja olet. Siitä syystä vaellustuotteisiimme sisältyy kuljetukset kohteeseen (et tarvitse omaa autoa!) ja takaisin, varusteet vaelluksen ajaksi (et tarvitse omia varusteita!) ja asiantunteva opastus ennen vaelluksen alkua ja vaelluksen aikana.

Pääsääntöisesti vaellustuotteisiimme kuuluu etänä pidettävä alkuinfo ja valmistautumista auttava vaellusopas, opastettu vaellus, kuljetukset kohteeseen ja takaisin ennalta ilmoitetusta noutopisteestä ja laadukkaat vaellusvarusteet. Eri vaellustuotteillemme on myös erilaisia lisämaksullisia palveluita, jotka on ilmoitettu tuotekohtaisesti.

Meiltä saat kaikki tarvittavat vaellusvarusteet, joten sinun tarvitsee kotoa pakata mukaasi vain henkilökohtaiset tarvikkeet: sopiva vaatetus vaellukselle ja maastossa liikkumiseen sopivat kengät, hygieniatarvikkeet, mahdolliset lääkkeet (myös särkylääkkeet) sekä halutessasi esim. kiikarit tai kameran. Myös lompakko on hyvä olla mukana!
Käymme tarvittavia tarvikkeita läpi alkuinfossa ja vaellusoppaassamme sekä olemme sähköpostitse tavoitettavissa kaikissa vaellukseen liittyvissä kysymyksissä.

Voit tottakai vaeltaa myös oman makuupussisi tai muiden vaellusvarusteidesi kanssa. Ilmoitathan etukäteen mikäli käytät osittain tai kokonaan omia varusteitasi, jotta voimme huomioida tämän pakkausvaiheessa.

Yksittäisistä varusteista emme voi valitettavasti antaa alennusta. Mikäli haluat osallistua kokonaan omin varustein niin pystymme huomioimaan sen vaelluksen hinnoittelussa. Myös mikäli haluat saapua paikalle omatoimisesti niin voimme laskea uuden hinnan.
Ilmoitathan tällaisista tilanteista joko lisätiedoissa varauksen yhteydessä tai sähköpostitse [email protected]

Eivät ole, sillä emme laskuta vaellustuotteitamme etukäteen. Näin toimimalla meidän ei tarvitse sitoa pääomaa vakuuksiin vaan pystymme panostamaan paremmin yrityksemme kehittämiseen.
Voisimme myös luopua kuljetuksen tarjoamisesta ja laskuttaa siten myös etukäteen, mutta se ei olisi arvojemme mukaista saati järkevää, sillä joudumme joka tapauksessa itse ajamaan vaelluskohteisiin ja autoissamme on tilaa yllin kyllin. Tarjoamalla kuljetuksen osana tuotteita pienennämme myös vaellustemme hiilijalanjälkeä kun jokaisen ei tarvitse saapua paikalle omatoimisesti.

Kypsennämme itse kaikki lihaa sisältävät tuotteemme, muiden tuotteiden osalta hoidamme itse tarvittavat esivalmistelut. Kuivaamme kaikki tuotteemme pakastekuivaustekniilla.

Uunissa tai kuivurissa kuivataan tyypillisesti 40-60 asteen lämpötiloissa, mikä vaikuttaa tuotteiden rakenteeseen ja lämpö myös tuhoaa osan vitamiineista ja hivenaineista. Pakastekuivauksen aikana elintarvikkeita ei kuumenneta, mikä takaa mm. värien, mineraalien ja rakenteen säilymisen sellaisenaan.

Käyttämämme laitteet jäädyttävät tuotteet ensiksi n. -40 asteeseen, jonka jälkeen kuivauskammioon muodostuu tyhjiö, mikä haihduttaa elintarvikkeista nesteet tehokkaasti. Koko prosessi kestää elintarvikkeesta riippuen 20-40 tuntia, esim. lihat kuivuvat nopeammin kuin paljon nestettä sisältävät tomaatit. Otetaan konkreettiseksi esimerkiksi viinirypäleet: kun ne kuivataan auringossa tai kuivurissa, syntyy rusinoita. Kun pakastekuivaamme viinirypäleet niin ne säilyttävät makunsa, rakenteensa ja ravintoarvonsa tehokkaasti ja näyttävät yhä viinirypäleiltä.

Toggle Content goes here

Tuotteiden ravintoarvot on laskettu niiden tuorepainon mukaan, sillä vaikka niitä voi herkutella kuivinakin ovat ne parhaimmillaan ennallistettuina osana aterioita.

Pakastekuivaustekniikka mahdollistaa paljon monipuolisemmat kuivausmahdollisuudet kuin esim. lämpöä hyödyntävät kuivurit. Sen takia onkin helpompi kertoa, mitä emme voi kuivata: paljon rasvaa, sokeria ja/tai öljyä sisältävät elintarvikkeet eli esim. voi, suklaa, hunaja, hillot tai majoneesit eivät kuivu sellaisinaan, mutta niitäkin on mahdollista kuivata osana aterioita.

Kasvikset, lihat, juustot ja muut maitotuotteet ja ateriat taas kuivuvat hyvin.

Ehdottomasti tottakai! Olemme pieni ja ketterä yritys, joten pystymme tehokkaasti vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin. Spesiaalitilausten osalta voit olla meihin yhteydessä lähettämällä viestiä [email protected] tai somekanaviemme kautta. Minimitilausmäärä (huom. tämä koskee tuotteiden painoa tuoreena, ei kuivattuna) on kuusi kiloa ja lopulliseen hintaan vaikuttaa mm. se, toimitatko kuivattavat elintarvikkeet meille itse vai ostammeko ja esivalmistelemmeko me ne puolestasi.

Kaikki vuokratuotteemme ovat helposti varattavissa verkkokauppamme yhteydessä. Olemme sinuun yhteydessä pian varauksen teon jälkeen sopiaksemme noudon ajankohdasta joko Vantaalla tai Mäntsälässä. Valitettavasti tällä hetkellä meillä ei vielä ole tarjota noutopistettä kiintein aukioloajoin.

Jotta voimme tarjota teille turvalliset ja toimivat varusteet, huollamme ja desinfioimme ne jokaisen varauksen jälkeen. Näin varmistamme, että varusteet säilyvät käytettävinä mahdollisimman pitkään.

Desinfiointiin käytämme Hygion valmistamaa otsonointikaappia, mikä poistaa tekstiileistä mm. bakteerit ja hajut. Makuupussien yhteydessä toimitamme myös aina aluslakanan, jotta nukkuminen on mukavaa ja hygieenista niin sinulle kuin sinun jälkeesi vuokraavillekin. Aluslakanankin desinfioimme aina varauksen päätyttyä pestyämme sen ensin.

Tietenkin! Olemme itse koiranomistajia ja ymmärrämme hyvin, että retkeily on koko perheen harrastus. Huomioithan kuitenkin, että esim. jotkin majoitteemme ovat sen verran pieniä, ettei niihin välttämättä mahdu edes chihuahuaa. Mikäli et ole varma niin laita meille viestiä ennen varausta niin katsotaan yhdessä oikean kokoinen teltta!

Huollamme varusteet yhtä huolellisesti jokaisen varauksen jälkeen riippumatta siitä onko lemmikki ollut mukana vai ei. Lisäksi osa varusteista on varattu allergikoille.

Valmiiksi pakatut kevytretkeilysettimme sisältävät kaikki tarvittavat varusteet. Nämä setit ovat kuitenkin nimenomaan kevytretkeilyyn suunniteltuja, joten esim. sahaa tai kirvestä niistä on turha etsiä.

Sinun tarvitsee itse pakata mukaan vain vaelluksella tarvitsemasi vaatteet, lääkkeet ja hygieniavälineet (saippua, deodorantti yms.) sekä ruoat. Ruoatkin voi muuten tilata meiltä!

Vuokratuotteidemme käyttöä koskevat ehdot näet klikkaamalla tästä.